Útüzemeltetés

Útüzemeltetés

2022. szeptember 02. 01:10 péntek

Esztergom Megyei Jogú Város területén közel 142,467 km közút fenntartása tartozik a Zöld-Út Esztergom Kft felügyelete alá. Ezeken az útszakaszokon folyamatosan ellenőrizzük az útburkolatok minőségét. Az úthibák javítását - a műszaki tervek kidolgozása után - ütemezés alapján végzik kollégáink. A városban lévő 9,150 km hosszú járdarendszer és a 9 km hosszú kerékpárút szintén cégünk kezelése alatt áll.

A város útjain található víznyelőaknák hibáinak helyreállítási munkálatai, tisztítása, műszaki ellenőrzése és átadása az általános feladataink közé tartozik.

Amennyiben hibát észlel az esztergomi utakon, az alábbi linken tehet bejelentést:

https://www.esztergom.hu/esztergomi/ugyintezes/hibabejelento/

A térképen jelölt utak nem a Zöld-Út Esztergom Kft, hanem a Magyar Közút Kht. Komárom-Esztergom megyei Területi Igazgatóságának fennhatósága alá tartoznak.

 

FORGALOMTECHNIKA

Cégünk feladatkörébe tartozik a város forgalomtechnikai elemeinek rendszeres ellenőrzése is. Ide tartoznak a város területén található jelzőtáblák, korlátok, oszlopok, útburkolati jelek és egyéb forgalomtechnikai elemek. Kollégáink feladata a hibák és sérülések feltárása, a javítás gyors megrendelése, illetve új elemek elhelyezése. A forgalmi rend meghatározása Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatának Városüzemeltetési osztályához tartozik.

 

MURVÁS UTAK KARBANTARTÁSA

Esztergom közigazgatási határán belül több murvás út található, melyek rendszeres karbantartást igényelnek. Az esőzések okozta károk helyreállítását és az utak kalcium-kloriddal való portalanítását cégünk egész évben - ütemterv alapján – végzi. Erre a célra több munkagép is rendelkezésünkre áll, többek között egy JCB XC3-as homlokrakodó, egy BOB CAT, teherautók és kisebb kézi munkagépek.  

 

ESETI MEGBÍZÁSOK

Előfordulnak olyan eseti feladatok is, melyek során közműhibák feltárását, adott esetben az új közművek kiépítéséhez szükséges földmunkálatokat kérik cégünktől. Az ilyen alkalmak során műszaki vezetőink elkészítik a műszaki terveket, beütemezik az adott munkafolyamatot és dolgozóink az ütemterv alapján megkezdik a munkát. Az ilyen típusú megbízások közé tartoznak még az egyéb bontási, tereprendezési és kisebb építési feladatok is.