Automaták működése

Esztergom Megyei Jogú Város területén két típusú parkolójegy kiadó automata üzemel, mindkettő hasonló elven működik.

Normál jegy vásárlása esetén a kívánt összeg bedobása után a Zöld gomb megnyomásával hagyhatjuk jóvá a vásárlást, ezután a készülék kinyomtatja a jegyet.

Teherautó / busz jegy vásárlása esetén az automatán található funkció előválasztó gombot 1-szer megnyomva tudjuk kiválasztani a busz tarifát, mely 750 Ft/óra. A kívánt összeg bedobása után a Zöld gomb megnyomásával hagyhatjuk jóvá a vásárlást, ezután a készülék kinyomtatja a jegyet.

Napijegy vásárlása esetén az automatán található funkció előválasztó gombot 2-szer megnyomva tudjuk kiválasztani a Napijegy funkciót, amit a készülék kijelző ki is ír. Ezután a megfelelő összeg bedobására 1 percünk van. A zöld gomb megnyomásával hagyhatjuk jóvá a vásárlást, ezután a készülék kinyomtatja a jegyet.

A napijeggyel kapcsolatban fontos információ, hogy amennyiben bármilyen okból kifolyólag a jegyen nem szerepel a NAPIJEGY felirat, azonban a jegy ára megfelel az adott zónában érvényes napijegy összegének, úgy azt az ellenőr kollégák elfogadják napijegynek.

Ha jegyvásárlás közben bármilyen hibát tapasztal, kérjük, hívja a +36/30/400-3023 műszaki hibabejelentő telefonszámot.