Ideiglenes parkolási rend változás a Bazilika előtti parkolóban

Ideiglenes parkolási rend változás a Bazilika előtti parkolóban

2022. április 21. 11:06 csütörtök

A „Szent István tér turisztikai célú fejlesztése - Bazilika rámpa zöldfelületének környezetrendezése” elnevezésű projekt keretében végzett munkálatok miatt a mai naptól (2022. április 21.) ideiglenesen lezárásra kerül a Bazilika előtti parkoló egy része.

A munkálatok jelenlegi szakaszában – a parkoló szegélyének építése miatt – az úttest szélessége csökkentésre került, így a Bazilikához vezető rámpán a mindkét oldali parkolás és a kétirányú gépjárműforgalom által igényelt minimális terület nem biztosított.

Annak érdekében, hogy a Bazilika környezete a gyalogosan érkezők számára is biztonságosan megközelíthető maradjon, egyúttal a kétirányú gépjárműforgalom is biztosított legyen, a parkolás kizárólag a parkoló jobb oldalán lesz engedélyezett. A Bazilika irányába, a parkoló bal oldalán tilos lesz a megállás (kivéve forgalmi vagy műszaki okból), erre a kihelyezett megállni tilos tábla figyelmezteti az útszakaszra behajtókat.

Kérjük az arra járókat, hogy az érintett útszakaszon a megváltozott forgalmi és parkolási rendnek megfelelően, fokozott óvatossággal és körültekintően közlekedjenek!