Ügyfélablak

Üdvözöljük Esztergom Megyei Jogú Város online parkolóbérlet vásárlási rendszerén!

 

2023. június elsejétől Esztergomban is lesz lehetőségük online megváltani a parkolási bérleteiket. Egyszerűen, otthonról megválthatja a bérletét, sorban állás nélkül, és még többletköltségekkel sem jár az igénylés!

Jelenleg csak az éves, teljes városra érvényes, lakossági kedvezményes (tehát a 35.000,- Ft-os) bérletek megváltására van lehetőség a felületen, azonban a megváltható bérletek száma folyamatosan bővülni fog.

Az online vásárlás regisztrációhoz kötött. Regisztráció után lesz lehetősége várakozási engedélyt váltani, akár több gépjárműre is. Szintén ezen a felületen van lehetőség pótdíjbefizetésre, vagy a be nem fizetett pótdíj adatainak megtekintésére.

A bérletvásárlás előtt mindenképpen tájékozódjon a bérletek áráról, érvényességéről, valamint a területekről, ahol érvényesek az engedélyek. Az éves, féléves és havi engedélyek a bérletmentes területeken NEM ELFOGADOTTAK! Ezek a területek az interaktív térképen szürke és fekete színnel vannak jelölve.

A nagycsaládos, vagy tartósan beteg gyermeket nevelő szülők a kedvezményeiket nem tudják online érvényesíteni, nekik mindenképpen személyesen kell megváltani a bérleteket. Szintén nem tudnak online bérletet igényelni a külföldi rendszámmal rendelkezők, nekik is személyesen kell intézni az engedélyek igénylését.

A lakossági kedvezmény érvényesítéséhez, valamint a gépjármű adatainak helyességének ellenőrzéséhez a rendszer az igénylésnél a háttérben belügyminisztériumi lekérdezéseket végez, amely alapján eldönti, hogy az Ön által megadott adatok megfelelnek-e a valóságnak. Ha hibát talál, egy ügyintéző felül fogja vizsgálni az igényét. Valótlan, vagy hibás adatok megadása esetén az engedélye elutasításra kerül, és csak személyesen lesz lehetősége az engedély megváltására. Ha minden adat helyesen lett megadva, fél órán belül megerősítő e-mailt kap erről, és már a fizetés is elérhetővé válik.

Figyelem! Ha a kiírt összeget 3 napon belül nem rendezi, a rendszer automatikusan törli az engedélyét. Amíg a fizetés jóváhagyásáról nem kap e-mail, az engedélye nem él, és az ellenőrök megpótdíjazhatják!

Amennyiben elolvasta a fenti tájékoztatót, és mindezek tudatában szeretne online bérletet igényelni, kattintson erre a linkre.

A felmerülő kérdéseivel forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz.